Biografie

Passie voor piano

Jacoline van Vuuren begon op achtjarige leeftijd met pianolessen aan de muziekschool in Apeldoorn. Vanaf 2002 studeerde ze piano aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle bij Sepp Grotenhuis. Daarnaast volgde ze zanglessen bij Felix Schoonenboom en orgellessen bij Harm Jansen. In 2007 rondde ze haar pianostudie aan het conservatorium succesvol af als Bachelor of Music.

Masterclasses

Masterclasses volgde Jacoline bij Igor Roma, Paul Komen (pianoforte), Galina Vracheva (improvisatie), Katarina Liimatainen, Ronald Brautigam, het Matangi Kwartet, het Calefax Rietkwintet (kamermuziek), Frank van der Laar, Patricia de La Vega en Rudolf Jansen (liedbegeleiding).

Veelzijdige pianist

Als pianiste heeft Jacoline zich breed ontwikkeld: ze speelt repertoire van barok tot moderne muziek. Tijdens haar conservatoriumstudie maakte ze deel uit van diverse ensembles; hierdoor is ze een veelzijdig kamermusicus. Met celliste Marit Berends treedt ze op in kamermuziekseries, huiskamerconcerten en bij speciale gelegenheden. Als pianiste begeleidt Jacoline regelmatig koren. Soms combineert ze dit met koordirectie; ze is een tijdlang dirigente geweest van jongerenkoor Sound of Praise in Kamperveen en docent ‘Arts-zang’ aan bijbelschool ‘ De Wittenberg in Zeist. Daarnaast geeft Jacoline als pianiste begeleiding in kerkdiensten.

Ervaren pianodocent

Tijdens haar conservatoriumstudie viel ze als pianodocente regelmatig in bij muziekschool Quintus in Kampen. Geruime tijd was zij werkzaam als pianodocent bij het Cultuurplein Noord Veluwe, locatie Wapenveld en de muziekschool van Scherpenzeel. Vanaf 2009 heeft Jacoline haar eigen lespraktijk in Zeist.
Ze heeft veel ervaring in het lesgeven aan kinderen en (jong)volwassenen.

pianoles Zeist, pianojuf Zeist, pianolessen Zeist, Pianodocent Zeist, piano Zeist, pianist Zeist, pianiste Zeist, pianist Driebergen, pianist Utrecht, pianist Amersfoort